דיכאון בהריון וייעוץ תרופתי בהריון
"עזבי, זה ההורמונים, אחרי הלידה הכל יעבור" ."את בהריון, כמובן שאת עייפה". "את נורא רגישה עכשיו, כי את בהריון". "אין לך סיבה להיות בדיכאון, תחשבי על מה שגדל לך בבטן - זה שווה הכל". משפטים אלו ודומיהם נשמעים בתגובה לכך שנשים בהריון מספרות שקשה להן, שהן עצובות, שהן נוטות לבכות, או שפשוט לא טוב להן. תסמיני ההריון לא פעם מתערבבים עם תסמיני דיכאון, ויש צורך בבדיקה מקצועית כדי לאבחן דיכאון בהריון.
אם בעבר נאמר לאשה לסבול "כי את בהריון…ועד הלידה זה יעבור", הרי שכיום ברור שאשה לא צריכה לסבול, ושלא תמיד הדברים חולפים עם הלידה, אלא דווקא מחמירים.
במאמר שהופיע באחד מעיתוני הרפואה החשובים, הלנסט, נכתב שכאשר תסמיני הריון - למשל בחילות, הקאות, או עייפות - מופיעים ברמה מוגברת, צריכות להידלק נורות אדומות אצל האישה בהריון ואצל הקרובים לה, שמא מדובר בהסתמנות של דיכאון או חרדה בהריון.
למרבה הצער קיים חוסר בידע ודעות לא מבוססות לגבי טיפול תרופתי נוגד דיכאון בהריון.
אם בעבר הגישה הייתה להפסיק תרופות נוגדות דיכאון וחרדה בהריון, הרי שכיום הגישה שונה.
ההחלטה לגבי טיפול תרופתי בהריון היא החלטה מורכבת. לא די בידע ה"טכני" לגבי התרופה, אם מותר או אסור בהריון. כאשר מגיעה אלי אשה עם התלבטות לגבי טיפול תרופתי בהריון, אני זקוקה לתמונה מלאה שכוללת את ההיסטוריה הרפואית שלה-כלומר מה קרה עד היום מבחינת תסמינים, ההיסטוריה התרופתית שלה, ועוד.
העובר מושפע לא רק מתרופות אלא גם ממצב נפשי קיצוני.
אל תקבלי החלטות חפוזות, שמבוססות על מידע חלקי. מדובר בבריאות שלך ושל העובר שלך.
רוצה לקרוא עוד על דיכאון בהריון? כאן
ליצירת קשר: 0544702315
או במייל: dr.nefeshm@gmail.com